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Feb 19, 2017

BAKED CAULIFLOWER WINGS



On Instagram, I shared a picture of my favorite snacks at the moment, and this dish is definitely one of them. I realized while writing down the recipe that it's pretty versatile and you can technically use any veggies you have left over or even (sweet) potatoes.

Zutaten: Ingredients:

1 Schale mit Kokosmehl oder jegliches anderes Mehl, z.B. Mandelmehl 1 cup flour (I used coconut flour) 
Mandelmilch nach Gefühl 2 cups unsweetened almond milk (or any other milk) 
Paprika, Currypulver, Kurkuma Paprika, curry powder, turmeric 
1 Schale mit verschiedenen Mehlen Combination of flours that equals 1 cup (i.e. almond, coconut and sweet lupine flour) or bread crumbs 

Anleitung: 

Den Blumenkohl in Röschen teilen. 
In einer Schale das (Kokos-)Mehl mit der (Mandel-)Milch solange vermengen, bis die Konsistenz einem Waffel/Pancake-Teig ähnelt. Gewürze hinzufügen.
In einer anderen Schale die gewünschten Mehle vermischen oder Paniermehl benutzen. Ich habe dieses Süßlupinenmehl, Kokosmehl und Mandelmehl miteinander vermischt.

Instructions:

Tear cauliflower into pieces. 
In a bowl, whisk the flour with your choice of plant milk until the consistency is similar to a pancake batter. Add spices.
In another bowl, mix coconut flour, sweet lupine flour and almond flour. This mixture is a healthier alternative to bread crumbs/panko flour.

Dann einfach die Blumenkohlröschen erst in die flüssige Milch-Mehl-Mischung, dann in das Mehl geben, sodass es daran heften bleibt. Die fertigen Röschen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech und bei 180 Grad für ca. 15 Minuten in den Ofen geben. Schaut einfach, wann sie knusprig/braun werden. Optional kann man sie nun in eine Soße tunken, ich benutze da Siracha, einfach mega lecker! Könnte mir aber auch Barbecue vorstellen. Dann gebe ich sie erneut für ein paar Minuten in den Ofen.

First, dip the cauliflower pieces in the milk mix and then in the "bread crumb"/flour mix. The flour should stick to the cauliflower.
Put all the pieces on a baking tray and bake in the oven on 180 degrees Celsius / 360 Fahrenheit for 15 minutes or until brown. Then take them out. Optional: Dip all the pieces in hot sauce and put them back on the tray and in the oven for 3-5 more minutes.
Have the cauliflower wings as they are or dip them in delicious dips. I think anything savoury and spicy goes great with them. Do you want me to share the recipes for my favorite dips? Leave me your suggestions in a comment!




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